Ohjeita työtaisteluun

05.02.2018

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyivät sunnuntaina iltapäivällä riitaan lähinnä lomarahaleikkausten kompensoinnista. Kun virka- ja työehtosopimukset kunta-alalla ja kirkon sektorilla päättyivät 31.1, vallitsee työpaikoilla tällä hetkellä ns. sopimukseton tila, jolloin työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

Sen voimassa ollessa jytyläisten työt jatkuvat suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, mutta he eivät tee ylityötä eivätkä vaihda vuoroja. Muuten työntekijät hoitavat normaalisti työvuorojaan.

Ammattiliitto JHL on ilmoittanut, että mm. maatalouslomittajat on rajattu työtaistelun ulkopuolelle. Tämä koskee vain JHL:n jäseniä, ei siis Jytyyn kuuluvia jäseniä!

 

 

Ohjeita työtaisteluun:

 

YLITYÖ

Ylityöhön tule olla työaikalain mukaan työntekijän suostumus kutakin kertaa varten erikseen. Vaikka työsopimuksella olisi sovittu suostumuksesta ns. jatkuvaan ylityöhön, sopimus on mitätön.

Näin ollen työntekijä voi kieltäytyä ylityöstä, eikä siitä aiheudu hänelle seuraamuksia.

Kaikissa niissä tapauksissa, joissa työnantaja uhkailee seuraamuksilla, tulee ilmoittaan yhdistyksen toimistoon välittömästi.

HUOM. Työntekijän tulee ilmoittaa työnantajalle, että työ jää kesken. Muutoin työpaikalta ei voi poistua.

Jos olet suostunut varallaoloon, olet suostunut samalla ylityöhön.

Ylityöstä kieltäytyminen ei sinänsä ole ongelma, koska lomituksessa tehdään suhteellisen vähän ylityötä. Mikäli sitä ilmenee, meillä on osa-aikaisia lomittajia yli puolet jäsenkunnasta, annetaan heidän tehdä ylityö.

 

VUOROJEN VAIHTAMINEN

Työt jatkuvat suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti, mutta jäsenet eivät vaihda vuoroja. Muuten työntekijät hoitavat normaalisti työvuorojaan.

 

LISÄTYÖ

Ei ole työtaistelun pirissä, sitä voi tehdä tai kieltäytyä.

Osa-aikaiset maatalouslomittajat voivat tehdä lisätyötä. Vuorokautinen ylityökynnys on 12 tuntia ja viikoittainen ylityökynnys 56 tuntia.

Jos työntekijä on työsopimuksellaan suostunut lisätyöhön, tällöinkin työntekijä voi perustellusta syystä kieltäytyä, esim. lastenhoito.

 

JOS OLET EPÄVARMA

Epäselvissä tapauksissa on paras ratkaisu tehdä työ, kuin kieltäytyä työstä.

Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä

 

Etelä-Suomen alue:

Jarmo Raappana

alueasiamies

p. 0500 584 496

Kimmo Hollmén

alueasiamies

p. 040 556 1809

 

 

 Itä-Suomen alue:

Sonja Rapo

alueasiamies

p. 040 727 2854

Maija Kuittinen

alueasiamies

p. 0400 378 886

Heli Merta

alueasiamies

p. 040 508 8752

 

 

Länsi-Suomen alue:

Olli Järvelä

alueasiamies

p. 040 588 7987

Satu Leivonsalo

alueasiamies

p. 0400 482 665

Maria Sparv

alueasiamies

p. 0400 970 090

 

Pohjois-Suomen alue:

Teuvo Siikaluoma

alueasiamies

p. 0400 585 893

 Pirjo Huusko

järjestöasiamies

p. 0400 554 152

 Anssi Vuolio

alueasiamies

p.0400 974 491

Minna Eskelinen

alueasiamies

p. 040 554 7606

 

 

YLEISTÄ

Kaikki lomitusmuodot ovat työtaistelutoimenpiteiden piirissä, myös sijaisapu. Lomituspalvelulain mukaan paikallisyksikkö voi hyväksyä lomittajaksi myös yrittäjän ehdottaman henkilön. Yrittäjän ehdotuksesta hyväksytty lomittaja on työsopimussuhteessa paikallisyksikköön.

Maatalousyrittäjällä on oikeus sijaisapulomitukseen, mutta kunnalla (paikallisyksiköllä) ei ole velvollisuutta järjestää lomittajaa.

 

LOPUKSI

Rajanveto voi olla vaikeaa, tilat ovat tutuja naapureita, sukulaisia jne. Tervettä harkintaa voi ja pitää käyttää! Ketään ei eroteta liitosta ja yhdistyksestä jos jäsen käyttää harkintaa.

 

 

MIKSI TYÖTAISTELU?

Kuntasektorin neuvottelut keskeytyivät sunnuntaina iltapäivällä riitaan lähinnä lomarahaleikkausten kompensoinnista. Kun virka- ja työehtosopimukset kunta-alalla ja kirkon sektorilla päättyivät 31.1, vallitsee työpaikoilla tällä hetkellä ns. sopimukseton tila, jolloin työtaistelutoimet ovat mahdollisia.

 

 

Usein kysyttyä: Jytyn jäsenten kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto

 

Tällä sivulla esitetään usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia Jytyn kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa tiistaina 6.2.2018 kello 7.00. ja on voimassa toistaiseksi, kunnes toisin ilmoitetaan.

Lisätietoja antavat ensisijaisesti Jytyn omat luottamusmiehet, alueelliset toimipisteet tai liiton edunvalvontaosasto sähköpostitse tyosuhdeneuvonta@jytyliitto.fi tai palvelunumeroista.

Mitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa?

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana Jytyn jäsenet kieltäytyvät tekemästä ylityötä ja vaihtamasta työvuoroja. Kiellon aikana työntekijät eivät sovi työnantajan kanssa ylitöiden tekemisestä eivätkä työvuorojen vaihtamisesta. Myös "harmaan ylityön" tekeminen on kiellettyä. Muuten jäsenet hoitavat työnsä normaalisti. Työpaikalle saavutaan ja sieltä poistutaan täsmällisesti työvuoroluetteloon merkityn työvuoron mukaisesti.

Luottamusmiehen tulee tilanteessa pidättäytyä työnantajan työaikaa mahdollisesti koskevista paikallisista sopimuksista. Ylityötä on varsinaisen ylityön lisäksi säännöllisen työajan ulkopuolella tapahtuva päivystys tai matkustaminen sekä liukumien kerryttäminen.

Ylityökiellon antamista eivät sido aika- tai ilmoittamismääräykset, kuten esim. lakkoa, joten se voidaan toimeenpanna nopealla aikataululla.


Keitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee?

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia kunnissa ja kuntayhtymissä työskenteleviä Jytyn jäseniä. Ylityö- ja vuorovaihtokielto koskee Jytyn kunta-alan jäseniä, joiden virka- ja työehtosopimuksena on kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES, kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus TS tai kunnallinen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimus TTES. Kyseessä on laillinen työtaistelutoimenpide, johon jokaisen kunnallisen työehtosopimuksen piirissä työskentelevän Jytyn jäsenen on osallistuttava.

Milloin ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa ja kuinka kauan se on voimassa?

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa tiistaina 6.2. klo 7.00 ja on voimassa toistaiseksi, kunnes toisin ilmoitetaan. Tiedotamme ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä tai mahdollisista jatkotoimista verkkosivuilla sekä jäsentiedotteilla. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa siihen asti, kunnes Jyty ilmoittaa sen päättymisestä.

Mikä on ylityötä?

Ylityötä on työnantajan aloitteesta työntekijän suostumuksella tehty kokoaikaisen työntekijän säännöllisen työajan ylittävä työ. Ylityöhön tarvitaan lähtökohtaisesti aina työntekijän kutakin kertaa varten erikseen antama suostumus (kts. kuitenkin tämän ohjeen varallaolosuostumusta käsittelevä kohta).

Tarkemmat ylityötä koskevat määräykset löytyvät työehtosopimuksen eri työaikamuotoja koskevista sopimusmääräyksistä.

Jos olet epävarma, mikä omalla kohdallasi on ylityötä, voit myös olla yhteydessä Jytyn luottamusmieheen tai alueelliseen toimipisteeseen.

Olen antanut työsopimuksessani varallaolosuostumuksen. Voinko kieltäytyä varallaolon aikana syntyvästä ylityöstä?

Mikäli työntekijä on antanut varallaolosuostumuksen työsopimuksessaan, on työntekijä samalla antanut suostumuksen varallaolon aikana syntyvään lisä- ja ylityöhön. Varallaolon aikana syntyvästä ylityöstä ei siis voi kieltäytyä.

Mikäli työnantaja alkaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana käyttää varallaoloa tavanomaista enemmän ja teettää tätä kautta runsaasti ylityötä, kannattaa ottaa yhteyttä liiton edunvalvontaan.

Olen osa-aikatyössä. Voinko ottaa vastaan työvuorolistalle suunnitellun työajan ylittävää lisätyötä?

Osa-aikaisilla työntekijöillä lisätyötä on työvuorolistalle suunnitellun työajan ylittävä työ kokoaikaisen työntekijän säännölliseen työaikaan eli ylityörajaan saakka. Tämä koskee sekä kiinteällä osa-aikaisella työajalla että vaihtelevalla työajalla, kuten nollasopimuksella, työskenteleviä.

Lisätyö ei ole ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä. Osa-aikainen työntekijä voi kiellon estämättä ottaa vastaan lisätyötä aina kokoaikaisen työntekijän täyteen työaikaan saakka. Ylityötä osa-aikainen työntekijä ei saa tehdä eikä myöskään sopia työvuorojen vaihtamisesta.

Osa-aikainen työntekijä voi työsopimuksensa asettamissa rajoissa kieltäytyä lisätyöstä. Jos työntekijä ei ole antanut lisätyösuostumusta työsopimuksessaan, voi osa-aikainen työntekijä aina kieltäytyä lisätyöstä. Jos työntekijä on antanut lisätyösuostumuksen työsopimuksessaan, saa lisätyöstä kieltäytyä ainoastaan työvuoroluetteloon merkittynä vapaapäivänä perustellusta henkilökohtaisesta syystä. Perusteltu henkilökohtainen syy voi olla esimerkiksi opiskelu, lastenhoitojärjestelyt, terveydelliset syyt, omat tai lähisukulaisten juhlapäivät tai matka, jota ei voi enää kuluja aiheuttamatta peruuttaa.

Olen koeajalla. Koskeeko kielto minua?

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia työsuhteisia työntekijöitä. Kielto koskee siis myös koeajalla olevia työntekijöitä. Työnantaja ei saa tehdä koeaikapurkua siitä syystä, että työntekijä osallistuu ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Käytännössä laittoman koeaikapurun toteennäyttäminen on kuitenkin hyvin vaikeaa. Koeajalla oleva työntekijä voi halutessaan olla omaan liittoonsa yhteydessä ja pyytää lupaa jäädä ylityö- ja vuoronvaihtokiellon ulkopuolelle.

Olen opiskelija. Koskeeko kielto minua?

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee kaikkia työsuhteisia työntekijöitä. Kielto koskee siis myös oppisopimusopiskelijoita, jotka ovat työsuhteessa ja saavat työstään palkkaa. Koulutussopimuksella opiskelevat ovat kiellon ulkopuolella, koska he eivät ole työsuhteessa eivätkä saa työstään palkkaa.

Voiko työnantaja muuttaa yksipuolisesti työvuorolistaani ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana?

Työvuoroluettelo on saatettava kirjallisesti työntekijöiden tietoon viimeistään viikkoa ennen työvuoroluetteloon merkityn ajanjakson alkamista. Tämän jälkeen sitä saa muuttaa KVTES:n mukaan vain sovittaessa tai perustellusta syystä. Kun työntekijät kieltäytyvät työvuorojen vaihdosta, voi työnantaja toteuttaa vain ne työvuoroluettelon muutokset, joille on KVTES:issä edellytetty peruste.

Yleensä tarve työvuoroluettelon muuttamiseen voi tulla kyseeseen lähinnä sairausepidemiatilanteessa, joissa syntyy työvoimavajetta. Työnantajan tulee aina varautua ns. normaaleihin sairauspoissaoloihin, joten yksittäiset sairauspoissaolot eivät ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikanakaan oikeuta muuttamaan työvuorolistaa.

Työnantaja muutti työvuoroluetteloa yksipuolisesti. Mitä teen?

Kts. edellinen kysymys ja vastaus. Kaikista yksipuolisista muutoksista tulee ilmoittaa luottamusmiehelle. Emme kuitenkaan työsuhteen päättämismenettelyn aloittamiseen liittyvän riskin vuoksi suosittele sitä, että työntekijä jättäisi menemättä muutettuun vuoroon, vaikka vaikuttaisi siltä, että työnantaja on muuttanut työvuoroluetteloa työehtosopimuksen vastaisesti. Työnantajalle kannattaa tällaisissa tilanteissa toimittaa kirjallinen ilmoitus siitä, että tulee jälkikäteen selvittämään ammattiliitostaan, onko työnantajalla ollut oikeus muuttaa työvuoroluetteloa.

Voiko työnantaja vaatia jatkamaan jo alkanutta työvuoroa?

Työnantaja ei voi yksipuolisesti muuttaa työvuoroluetteloa enää sen jälkeen, kun työntekijä on saapunut työvuoroon tai kun työvuoro on alkanut. Näin ollen työvuoroluettelon muutosta ei voida tehdä, jos se koskee työvuoron pidentämistä tai lyhentämistä työvuoroon saapumisen tai sen alkamisen jälkeen.

Voinko omasta halustani vaihtaa työvuoroa työkaverin kanssa?

Työntekijä voi ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana vain työntekijän omasta pakottavasta tarpeesta (esim. lastenhoitojärjestelyt) johtuen vaihtaa työvuoroa työkaverin kanssa sopimalla asiasta myös työnantajan kanssa. Suosittelemme, ettei tällaiseen vuoronvaihtoon ryhdytä kuin poikkeustilanteessa. Työnantajan tarpeesta tai painostuksesta johtuen työvuoroja ei saa vaihtaa.

Työnantaja ryhtyi vastatoimiin ja perui vuosilomani. Mitä teen?

Vuosiloma ajankohdasta ilmoitetaan viimeistään yhtä kuukautta (ellei tämä ole mahdollista, viimeistään 2 viikkoa) ennen loman alkamisajankohtaa.

Työsuhteisen työntekijän vahvistettua vuosiloman ajankohtaa ei voi työnantaja yksipuolisesti muuttaa. Ilmoita työnantajallesi, ettei vahvistettua vuosilomaa voida yksipuolisesti perua. Ota tarvittaessa yhteys luottamusmieheen. Myös lakia valvovaan Aluehallintovirastoon voi olla tältä osin yhteydessä.

Työnantaja painostaa minua luopumaan ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ja/tai eroamaan liitosta. Miten toimin?

Työntekijöitä ei saa yrittää painostaa luopumaan ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ja eroamaan liitosta. Räikeimmillään painostamisessa voi olla kyse jopa rikoksesta (RL 47 luku 3 §). Tällaisissa tapauksissa tulee aina ottaa yhteyttä omaan liittoon.

Saako työnantaja rangaista ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon osallistuvaa työntekijää?

Työnantaja ei saa rangaista yksittäistä työntekijää hänen osallistumisestaan Jytyn toimeenpanemaan ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon.

Voiko toisen liiton jäsen tai liittoon kuulumaton osallistua ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon?

Voi. Työntekijällä ei muutenkaan olisi velvollisuutta suostua ylityöhön tai vuoronvaihtoihin. Henkilöä, joka tekee ylityötä tai vaihtaa vuoroja pidetään työtaistelun aikana rikkurina.

Lisätietoja antavat ensisijaisesti Jytyn omat luottamusmiehet, alueelliset toimipisteet tai liiton edunvalvontaosasto sähköpostitse tyosuhdeneuvonta@jytyliitto.fi tai palvelunumeroista.

Lue lisää: Työehtosopimusneuvottelut 2017-2018

 

13.09.2018Talvipäivät Himoksella 1.-3.2.2019
11.09.2018Maatalouslomittajien teemakurssi alustavasti 23.-25.1. Vuokatin Katinkullassa
24.08.2018Epäpätevyysalennus palkkauksessa
15.08.2018Ehdotusta eläinsuojelulaista muutettiin: Jatkuvaa veden saantia edellytetään, koirille tulee pakollinen rekisteröinti
13.08.2018Maatalouslomittajien osa-aikaisuus ei kiinnosta
10.08.2018STM:n talousarvioehdotus
19.07.2018Työsuojeluviranomainen muistuttaa: Töissä hellerajaa ei ole, mutta tauotus auttaa jaksamaan
01.06.2018Uusi lomituspalvelulaki tekeillä
25.05.2018Uudesta sopimuksesta poimittuja...
24.05.2018Syyskokouksen majoitusvaraukset
16.05.2018Ministeri Saarikkon vastasi lomitusta koskeviin kysymyksiin
23.04.2018Lomituspalveluja ei yhtiöitetä
17.04.2018Keuruulle tulossa yli sata jäsentä kokoukseen
11.04.2018Uusi maatalouslomittajia koskeva KVTES liite 13
27.03.2018Kevätkokouksen asiakirjat
27.03.2018Syyskokous 6.10.2018 Tahkolla
27.03.2018Luottamusmiesten koulutuspäivät Jyväskylässä
23.03.2018Maatalouslomittajien paikkoja avoinna
23.03.2018Kirjoittelu sosiaalisessa mediassa
22.03.2018UUSIEN JÄSENTEN TAPAAMINEN PORI (Länsi-Suomi)
02.03.2018YT neuvotteluja muutamissa paikallisyksiköissä
15.02.2018Palkansaaja tienaa 33 arkipäivässä saman kuin pörssipomo päivässä - ero tuloissa kasvanut
13.02.2018Levin nuorisokurssilla tilaa vielä
12.02.2018Maatalouslomittajien KIILA-kuntoutus 73286
09.02.2018Uudesta sopimuksesta poimittuja määräyksiä
09.02.2018Jytyn neuvottelijat tyytyväisiä
08.02.2018Kunta-alalle neuvottelutulos - ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy
08.02.2018Kunta-alan lomarahariitaan yllätyskäänne?
05.02.2018Ohjeita työtaisteluun
05.02.2018Jyty ilmoittaa työtaistelutoimenpiteestä
05.02.2018Kunta-alan neuvottelut keskeytyivät
02.02.2018Sopimusta ei vielä vahvistetty
01.02.2018Kunta-alalle ei syntynyt neuvottelutulosta määräajassa
31.01.2018Neuvottelut jatkuvat?
31.01.2018Kunta-alan neuvottelut keskeytyneet
30.01.2018Jyty ei osallistu mielenilmaukseen
10.01.2018Kunta-ala tavoittelee palkankorotuksia
09.01.2018Levin nuorisokurssilla kaksi paikkaa jäljellä!
27.12.2017Verokortti 2018
15.12.2017Sosiaali- ja terveysministeriön veikkausvoittovaroilla tukemat lomat
08.12.2017JYTY-taskukalenteria saatavana
04.12.2017Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2018
21.11.2017Levillä uusia viikkoja vapaana
13.11.2017Ministeri Saarikko lupaa: "Maatalouslomitus säilyy henkilökohtaisena"
09.11.2017Ilmajokelaiselle sikalalle EU-saparopalkinto parhaasta käytännöstä - saparoa ei typistetä
01.11.2017Jytyn koulutuskalenteri on ilmestynyt
13.10.2017Syyskokouksen esityslista ja toimintasuunnitelma 2018
10.10.2017Maatalouslomittajat KIILA-kuntoutus 69317
26.09.2017Talvipäivät Himoksella 2.-4.2.2018
12.09.2017Viimeiset viikot Levillä vuokrattavissa
01.09.2017Työsuojeluvaalit syksyllä
22.08.2017VM:n talousarvioehdotus
21.08.2017Kunta-alan pääsopijajärjestöt vaativat palkankorotuksia
10.08.2017Ammatilliset opintopäivät Tampereella
01.08.2017Syyskokous Oulussa, varaa majoitus 6.10.2017 mennessä
31.07.2017Sikatilojen työoloja koskeva tutkimus
11.07.2017Saarikko: Tilakohtaisesta lomituksesta ei ole varaa tinkiä
19.06.2017Toimisto suljettu
07.06.2017Lippuja Farmariin
07.06.2017Kiinnostaisiko lähteä lomalle Helsinkiin, mutta välttää kalliit hotelliyöt?
22.05.2017Maatalousalan teemakurssi on 17.-19.1.2018
10.05.2017Sopimusjärjestelmä uudistuu
28.04.2017Kuntasektorin sopimusten määräaikaisesta soveltamisesta sovittu maakunnissa ja yhtiöitetyssä toiminnassa
27.04.2017Jytyn Syyspäivät 8.-10.9.2017 Kajaanissa
21.04.2017Työryhmä esittää tilakohtaista vuosilomaa
10.04.2017Kevätkokouksen kutsu, esityslista ja toimintakertomus
04.04.2017Lomituspalvelujen kehittämistyöryhmän loppuraportti luovutetaan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle 21.4.2017.
31.03.2017Maatalouslomittaja on Suomin ylivoimaisesti kovin ammatti, kun katsotaan työntekijöiden riskiä joutua ennenaikaisesti eläkkeelle.
30.03.2017Maakuntien hoidettava lomituspalvelut itse - emme hyväksy yhtiöittämistä!
24.03.2017Varaa majoitus kevätkokoukseen
22.03.2017Soviteltu päiväraha
08.03.2017Hyvää naistenpäivää!
23.02.2017Varaa majoitus kevätkokoukseen 20.3. 2017 mennessä
22.02.2017Jyty: Maatalouslomittajien osa-aikaisuus hälyttävää - työpaikat katoavat
21.02.2017Kansalaiset pääosin tyytyväisiä vallan jakautumiseen kunnissa
02.02.2017Levinmökki vapaana viikon 7
09.01.2017Kilpailukykysopimuksen mukainen kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES 2017
05.01.2017Maatalouslomittajat ry:n jäsenten KIILA-kuntoutus 67655 Kouvolassa
28.12.2016Nuorisokurssi Levillä 19.-21.1.2017
27.12.2016KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt aloittivat neuvottelut ns. Suomen mallista
20.12.2016KIILA kuntoutus Härmän kuntokeskuksessa
16.12.2016Mikkelin paikallistoimikunta "kantri teemailee" Talvipäivillä 17-19.2.2017
16.12.2016Jyty taskukalenteri
12.12.2016Työttömyysturvalakimuutokset 1.1.2017
07.12.2016Verovapaat matkakustannusten korvaukset vuonna 2017
16.11.2016Susi tappoi kaksi vasikkaa Laihialla
12.11.2016Hoskari jatkaa puheenjohtajana
06.11.2016Luottamusmiesten KVTES-maatalousala palkallinen koulutus 26.-27.1.2017
24.10.2016Ismo Hoskari Jytyn liittohallitukseen
21.10.2016Maatalouslomittajien KIILA-kuntoutusta alkaen loppuvuosi 2016, kurssinumero 65425 !
20.10.2016Nykyinen osa-aikaeläke poistuu, sen viimeinen mahdollinen alkamisajankohta on 1.1.2017
19.10.2016Syyskokouksen kaikki asiakirjat
11.10.2016Maatalousyrittäjien lomitusmaksuihin alennuksia vuonna 2017
10.10.2016Jytyn valtuusto valittu
05.10.2016Levinmökki viikola 46 vapaa
28.09.2016Jytyvaalin ohjeita
25.09.2016Jytyvaalin äänestys alkaa
06.09.2016Levin mökin vapaana olevat viikot edullisesti
02.09.2016Hallitus hyväksyi budjettiriihen yhteydessä torstaina laajan maatalouden kriisipaketin.
23.08.2016Maatalouslomittajien valtakunnallinen KIILA-kuntoutus 65425

Näytä lisää »