Puustinen-Kiljunen asettuu ehdolle puheenjohtajaksi

17.09.2021

Tervehdys kaikki yhdistyksen jäsenet!

Harvoin olen ollut niin otettu ja iloinen kuin nyt asettuessani Maatalouslomittajat ry:n puheenjohtaja ehdokkaaksi. Alkusysäyksen ehdokkuuteni sain jäsenistöltä tulleista viesteistä ja puheluista, mutta päätöstä jouduin silti miettimään tarkkaan; mitä annettavaa minulla olisi yhdistykselle?

Puheenjohtajuus ei voi mielestäni olla jatkumo hallituspaikan omaavalle tai muuten meriittejä yhdistyksen toiminnassa keränneelle henkilölle eikä siihen voi toisaalta hypätä mustana hevosena miettimättä yhdistyksen nykytilaa ja tulevaisuutta. Mihin me yhdistystä tarvitsemme vai onko yhdistyksen aika ohitse?

Lomitustyötä tein itse 16 vuotta ja terveydellisistä syistä jouduin siirtymään hallinnollisiin tehtäviin tosin vieläkin pääsen lomitustyöhön oppisopimus opiskelijoiden ja harjoittelijoiden kanssa, joita meillä täällä Kaakkois-Suomen lomituspalveluissa on vuosittain runsaasti. Joutuminen pois kenttätyöstä kuulostaa rangastukselta ja sitä se minulle olikin. Toisaalta nyt olen päässyt vaikuttamaan lomittajien työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden kehittämiseen paikallisyksikössämme, ja olemme yhdessä pystyneet luomaan uusia toimintamalleja, jotka yhdenvertaistavat lomittajien ja hallinnon toimintatapoja.

Nykyinen työni Fuusioituminen Kaakkois-Suomen lomituspalveluissa-hankkeen projektin vetäjänä on avannut minulle kanavia niin Melan kuin Kt:n suuntaan ja näitä yhteistyökanavia olisin valmis käyttämään Maatalouslomittajat ry:n puheenjohtajana. Vahvuutenani on vankka kokemus erilaisten tilaisuuksien organisoinnista (joista yhdistyksen jäsenet muistavat varmasti Talvipäivät Mikkelissä), sujuva suullinen ja kirjallinen ilmaisu sekä avoin ja ennakkoluuloton suhtautuminen uusiin tehtäviin. Hallitus työskentelystä minulla on kokemusta nuorisoseuratoiminnassa ja kunnallisessa päätöksenteossa.

Ammattiyhdistys liikkeen tulee olla ennen kaikkea sillanrakentaja työnantajan ja työntekijän välillä, ja etsittävä uusia keinoja jäsenistön kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin parantamiseksi. Maatalouden eläkelaitos (Mela) on suunnittelemassa maatalouslomittajan työn brändäykseen liittyvää hanketta ja tähän pöytään yhdistyksen on päästävä mukaan. Brändäys pelkästään ei riitä. Nyt Melan kanssa on päästävä avaamaan keskustelu lomittajien palkkaukseen liittyvistä epäkohdista, jäsenistön hyvinvoinnista sekä toimintatapojen yhdenmukaistamisesta valtakunnallisesti. Tähän työhön olen valmis.

 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos herää kysymyksiä

yst terv

Tanja Puustinen-Kiljunen,

Kaakkois-Suomen lomituspalvelut/Mikkeli

tanja.puustinen@hotmail.com

11.10.2021Työtapaturmien torjunta on osa normaalia työpaikan toimintaa
02.10.2021Anne Ahola puheenjohtajaksi
17.09.2021Olavi Uusivirran keikka on peruttu Ikaalisissa!
17.09.2021Puustinen-Kiljunen asettuu ehdolle puheenjohtajaksi
16.09.2021Ahola asettuu ehdolle puheenjohtajaksi
10.09.2021Uudet yhteystiedot 20.9.2021 alkaen
26.08.2021Työturvallisuuslakiin muutoksia 1.10. alkaen
23.08.2021Tahkolla on vapaita mökkejä
17.08.2021Syyskokouksen ohjelma ja majoitusvaraukset
11.08.2021Syyskokous Ikaalisissa

Siirry arkistoon »