Puustinen-Kiljunen asettuu ehdolle puheenjohtajaksi

17.09.2021

Tervehdys kaikki yhdistyksen jäsenet!

Harvoin olen ollut niin otettu ja iloinen kuin nyt asettuessani Maatalouslomittajat ry:n puheenjohtaja ehdokkaaksi. Alkusysäyksen ehdokkuuteni sain jäsenistöltä tulleista viesteistä ja puheluista, mutta päätöstä jouduin silti miettimään tarkkaan; mitä annettavaa minulla olisi yhdistykselle?

Puheenjohtajuus ei voi mielestäni olla jatkumo hallituspaikan omaavalle tai muuten meriittejä yhdistyksen toiminnassa keränneelle henkilölle eikä siihen voi toisaalta hypätä mustana hevosena miettimättä yhdistyksen nykytilaa ja tulevaisuutta. Mihin me yhdistystä tarvitsemme vai onko yhdistyksen aika ohitse?

Lomitustyötä tein itse 16 vuotta ja terveydellisistä syistä jouduin siirtymään hallinnollisiin tehtäviin tosin vieläkin pääsen lomitustyöhön oppisopimus opiskelijoiden ja harjoittelijoiden kanssa, joita meillä täällä Kaakkois-Suomen lomituspalveluissa on vuosittain runsaasti. Joutuminen pois kenttätyöstä kuulostaa rangastukselta ja sitä se minulle olikin. Toisaalta nyt olen päässyt vaikuttamaan lomittajien työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden kehittämiseen paikallisyksikössämme, ja olemme yhdessä pystyneet luomaan uusia toimintamalleja, jotka yhdenvertaistavat lomittajien ja hallinnon toimintatapoja.

Nykyinen työni Fuusioituminen Kaakkois-Suomen lomituspalveluissa-hankkeen projektin vetäjänä on avannut minulle kanavia niin Melan kuin Kt:n suuntaan ja näitä yhteistyökanavia olisin valmis käyttämään Maatalouslomittajat ry:n puheenjohtajana. Vahvuutenani on vankka kokemus erilaisten tilaisuuksien organisoinnista (joista yhdistyksen jäsenet muistavat varmasti Talvipäivät Mikkelissä), sujuva suullinen ja kirjallinen ilmaisu sekä avoin ja ennakkoluuloton suhtautuminen uusiin tehtäviin. Hallitus työskentelystä minulla on kokemusta nuorisoseuratoiminnassa ja kunnallisessa päätöksenteossa.

Ammattiyhdistys liikkeen tulee olla ennen kaikkea sillanrakentaja työnantajan ja työntekijän välillä, ja etsittävä uusia keinoja jäsenistön kokonaisvaltaisen työhyvinvoinnin parantamiseksi. Maatalouden eläkelaitos (Mela) on suunnittelemassa maatalouslomittajan työn brändäykseen liittyvää hanketta ja tähän pöytään yhdistyksen on päästävä mukaan. Brändäys pelkästään ei riitä. Nyt Melan kanssa on päästävä avaamaan keskustelu lomittajien palkkaukseen liittyvistä epäkohdista, jäsenistön hyvinvoinnista sekä toimintatapojen yhdenmukaistamisesta valtakunnallisesti. Tähän työhön olen valmis.

 

Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos herää kysymyksiä

yst terv

Tanja Puustinen-Kiljunen,

Kaakkois-Suomen lomituspalvelut/Mikkeli

tanja.puustinen@hotmail.com

16.08.2022Linja-autolla yhdistyksen syyskokoukseen Rauhalahteen
08.07.2022Yhdistyksen toimisto suljettuna 11.-31.07.2022
29.06.2022Lomituslakien 1. vaiheen muutokset lähtivät lausuntokierrokselle
10.06.2022Reilut palkankorotukset kunta-alalle ja hyvinvointialueille
06.06.2022KT, JUKO ja JAU neuvottelutulokseen
06.06.2022Kunta-alan erillissopimuksesta neuvoteltiin
12.05.2022Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat
06.05.2022Sonkajärven paikallistoimikunnan tapahtuma
22.04.2022KORONAPASSI RISTEILYLLE MUKAAN!
19.04.2022Kevätkokous-ilmoitus

Siirry arkistoon »